Sutra otvaranje festivala sa osam učeničkih lutkarskih predstava

Narodna biblioteka “Filip Višnjić” u Bijeljini treći put je domaćin Festivala lutkarstva i video-prezentacije knjige “Lutvid fest” na kojem će sutra i u četvrtak, 11. aprila, učestvovati učenici osnovnih škola iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Ove godine “Lutvid fest” biće obogaćen učešćem i predškolskih ustanova koji će u okviru promotivne festivalske sekcije “Lutvidić” organizovati defile lutaka i video-prezentaciju slikovnica po izboru, najavljeno je iz Biblioteke. Prvog dana festivala Osnovna škola /OŠ/ “Jovan Dučić” iz Bijeljine predstaviće knjigu “Slamnata koliba” čiji je autor Cao Vensjuen, OŠ “Sveti Sava” iz Crnjelova knjigu Duška Radovića “Priča o ružnim rečima”, bijeljinska OŠ “Knez Ivo od Semberije” djelo “Mačak u čizmama”, čiji je autor Šarl Pero.


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]

Žiri i publika će imati priliku da vide i rad osnovaca iz Škole “Dragiša Luković Španac” i Narodne biblioteke “Vuk Karadžić” iz Kragujevca o temi “Pinokio”, autora Karla Kolodija. Drugog festivalskog dana na repertoaru su lutkarske predstave po knjizi “Tri sorele” Stevana Koprivice u izvođenju članova Kulturnog centra “Nikola Đurković” iz Kotora i “Knjiga o džungli”, autora Radjarda Kiplinga, a predstaviće je učenici Škole “Desanka Maksimović” iz Zaječara.

Predstavom “Crna baka” po knjizi Desanke Maksimović predstaviće se učenici OŠ “Meša Selimović” iz Janje. Publika će imati priliku da vidi i rad učenika OŠ “Petar Leković” i Narodne biblioteke iz Požege po knjizi “Grozni Gaša i vremeplov”, čiji je autor Frančeska Simon. Svečano otvaranje Festivala je sutra u 9.45 časova, a prethodno su u 9.30 časova planirane izjave za novinare. Uručenje nagrada Festivala zakazano je narednog dana u 18.00 časova.

Izvor: Srna

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!