SDA PREDLOŽILA SNSD OSNIVANJE NOVOG MINISTARSTVA

Staša Košarac, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom Domu BiH i član Predsjedništva ove stranke, rekao je danas da je tačna informacija da je SDA tražila da se oformi još jedno ministarstvo u Vijeću ministara BiH i da SNSD na to nije pristao, jer je to protiv Ustava i Dejtona.

Kazao je da je bio prijedlog da se oformi ministarstvo poljoprivrede ili ministarstvo evropskih integracija.


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]

SNSD traži ministarstva u Savjetu ministara BiH i predsjedavajućeg državne vlade dok SDA smatra kako SNSD treba dobiti dva ministarstva i predsjedavajućeg.

Samo dan nakon sastanka delegacija  tri stranke o formiranju BH vlasti problemi  su nastavljeni , ovaj put put u državnom parlamentu.Zbog neformiranja parlamentarnih komisija, parlament BiH propustio je rok za prijavljivanje delegacije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope za ovu godinu.  O tome su danas trebali da raspravlju BH poslanici.

Iako su na na hitnu sjednicu Parlamenta BiH  došla 22 poslanika zbog nedostatka kvoruma sjednica je prekinuta, jer niko od poslanika iz Srpske nije prisustvovao zasjedanju.

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da poslanici ove stranke nisu došli na današnju hitnu sjednicu ovog doma jer nisu stečeni politički uslovi za njeno održavanje.

Ne odustajemo od našeg stava – ne želimo da učestvujemo u radu takvog parlamenta dok se ne izabere Savjet ministara i dok se ne implementiraju izborni rezultati – rekao je Košarac novinarima u Sarajevu. Navodeći da je SDA i na jučerašnjem sastanku sa SNSD-om pokušao sa uslovljavanjima, Košarac je naveo da SNSD u slučaju da se nastavi sa takvim ponašanjem ima spreman model budućeg ponašanja.

Predsjednik Srpskog kluba u Predstavnčkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić pozvao je danas na dogovor i poštovanje volje naroda izražene na izborima kako se nastala politička kriza i napeta situacija u BiH, ne bi potpuno izmakli kontroli.

Stevandić je naglasio da bi bilo krajnje vrijeme da se formira Savjet ministara i odblokira rad Komisije za izbor Savjeta ministara kako bi se mogli na legalan i zakonit način formirati radna tijela Parlamenta i otpočeti riješavanje nagomilanih problema građana.

Izvor: Arena tv

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!