ŠAHOVSKI SATOVI ZA ZLATNE ŠAHISTE OŠ “SVETI SAVA”

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uručio je danas pet šahovskih satova učenicima bijeljinske Osnovne škole /OŠ/ “Sveti Sava”, koji su pobjedili na Malim olimpijskim igrama Republike Srpske u šahu.
Na finalnom takmičenju u Banjaluci na kojem je učestvovalo šest šahovskih sekcija, oni su zabilježili četiri pobjede i jedan neriješen rezultat. 

Pehar su OŠ “Sveti Sava” donijeli Mirko Šajin, Emanuel Lazić, Dušan Kozomara, David Perić, Faruk el Šeik i Vuk Solaković. 


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]

Mićić je rekao da je ovaj pehar još jedan dokaz da je Bijeljina grad sporta i izrazio zadovoljstvo što sve više medalja sportisti donose u ovu lokalnu zajednicu. 

“Hvala im za ovaj uspjeh. Nadam se da će nastaviti aktivno da treniraju i osvajaju medalje”, kaže Mićić. 

Nastavnik i kapiten šahovske ekipe OŠ “Sveti Sava” Igor Solaković rekao je da zaslugu za ovaj uspjeh imaju i treneri iz bijeljinskih šahovskih klubova “Svetozar Gligorić” i “Sveti Georgije”, gdje učenici aktivno treniraju. 

“Ovim šahovskim takmičenjima u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske šah se polako vraća na svoje mjesto u našem društvu, školi i kvalitetnom intelektualnom razvoju djece i mladih”, rekao je Solaković novinarima. 

Direktor Osnovne škole “Sveti Sava” Đorđe Mirković rekao je da u ovoj školi šahovska sekcija postoji već dvije školske godine, te da je u planu dalji razvoj sekcije po kojoj se nada da će škola biti prepoznatljiva.

Izvor: Srna

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!