Prodata imovina Poljoprivrednog zavoda Bijeljina

Vlasnik bijeljinskog preduzeća „San Marko“ Dragan Pandilovski kupio je danas za 650.000 KM imovinu Poljoprivrednog zavoda Bijeljina.

Imovina zavoda ponuđena je na javnoj prodaji u Osnovnom sudu u Bijeljini, a među zainteresovanim kupcima su bili i Mlinsko – prerađivačko preduzeće „Mlin Pavlović” koje je ponudilo 600.000 KM, te Građevinsko preduzeće „Zidar Živanović” iz Ugljevika koje je ponudilo 500.000 KM.

Na javnoj prodaji učestvovala je i Fabrika boja i lakova „Edington” iz Vršana, sa ponudom od 400.000 KM, te Kovačnica „Sakramentski” sa 310.000 KM, dok je hipotekarni povjerilac i tražilac izvršenja Pavlović banka ponudila početni iznos od 275.377 KM, što je predstavljalo trećinu procijenjene vrijednosti imovine koja se sastoji od više poslovnih zgrada i zemljišta površine oko 9.700 metara kvadratnih. Imovina Poljoprivrednog zavoda nalazi se na atraktivnoj lokaciji, u okviru Industrijske zone u Bijeljini.

Dragan Tešić, nekadašnji radnik Poljoprivrednog zavoda kaže da radnici godinama čekaju na rješavanje svog statusa. „Nadamo se da ćemo naplatiti bar dvije trećine potraživanja koja iznose između 160.000 i 170.000 KM. U pitanju je 17 radnika koji su sudskim putem pokušavali da naplate svoja potraživanja.


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]

Znam da Pavlović banka i Poreska uprava RS potražuju značajne iznose”, rekao je on. Krajem 2006. godine 50,51 odsto imovine Poljoprivrednog zavoda kupilo je preduzeće “Agro BN” Mihajla Vidića za 105.000 KM, uz obavezu da u naredne tri godine investira oko 250.000 KM, te da zadrži 30 i zaposli šest novih radnika, uz zadržavanje pretežne djelatnosti. Poljoprivredni zavod je radio oko tri godine, nakon čega su nastupile godine agonije i neizvjesnosti za zaposlene.

Izvor: Capital.ba

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!