NOVA ŠANSA KO IMA PRAVO NA STAN ILI NOVAC OD VLADE RS

Porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi od prve do četvrte kategorije u Srpskoj, koji još nisu riješili stambeno pitanje, dobili su još jednu šansu za zbrinjavanje po posebnom programu Vlade RS.


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]


Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS juče je, naime, raspisalo novi poziv da se podnesu zahtjevi za dobijanje stana ili nepovratnih novčanih sredstava, a nakon što je Vlada polovinom marta donijela novu uredbu o stambenom zbrinjavaju ovih kategorija.


Cilj Uredbe je, ističu, da se omogući zbrinjavanje nekoliko stotina ljudi u RS koji se, iz različitih objektivnih ili subjektivnih razloga, nisu prijavili za program zbrinjavanja prije desetak godina.Pravo da se prijave za dobijanje stana sada imaju porodice poginulih i RVI koji su podstanari ili koriste alternativni smještaj po osnovu statusa izbjeglog ili raseljenog lica u stanovima koji nisu izgrađeni sredstvima Vlade RS.


Isto pravo imaju oni koji sami ili sa članovima porodice i dalje žive u zajedničkom domaćinstvu, u stanu koji je u vlasništvu njihovih roditelja, a koji nije uslovan za takav život, kao i oni koji žive u stanu drugih srodnika.


Na poziv se mogu prijaviti i oni koji žive u stanu koji je za otpis iz stambenog fonda.

Izvor: srpskainfo

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!