Lažni radnik “Vodovoda” staricu opelješio za 12.000 KM

BILEĆA – Nepoznati prevarant, koji se lažno se predstavio kao radnik “Vodovoda”, u Bileći opljačkao staricu (85) i iz stana joj ukrao 2.000 evra i 8.000 maraka.

Muškarac, koji je starici bio nepoznat, predstavio se da je radnik Vodovoda i da mora prekontrolisati vodovodnu mrežu u stanu, pa je na taj način došao i do novca i ukrao ga, da bi starica tek nakon njegovog odlaska primijetila da je opljačkana i sve prijavila policiji.

Iz Policijske uprave Trebinje su saopštili da je u toku rasvjetljavanje krivičnog djela teška krađa i ponovo apelovali na stanovnike istočne Hercegovine da ne nasjedaju na lažna predstavljanja.

Podsjećamo, početkom februara je u Bileći na sličan način prevarena još jedna starica, kojoj se takođe nepoznato lice predstavilo da je socijalni radnik i tom prilikom joj ukrao 170 maraka. Sredinom februara su dva nepoznata počinioca prevarila i jednog starijeg čovjeka u Trebinju i ukrali mu 3.000 KM na način što su se predstavili da su iz Srbije i Kanade i da žele vidjeti kako izgleda konvertibilna marka, uz obećanje da će mu za to dati nagradu, a onda mu uzeli sav novac.

I ranijih godina su na području Hercegovine „operisali“ raznorazni lažni humanitarni radnici, trgovački putnici i različiti službenici, a njihove žrtve su po pravilu uvijek bili stariji ljudi, zbog čega u policiji apeluju naročito na ovu populaciju da budu oprezni kod ovakvih susreta i ponuda.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!