JAVNI POZIV ZA DODJELU PODSTICAJA I PREMIJA

 Banjalučki Centar za razvoj poljoprivrede i sela raspisao je danas javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava /sufinansiranje/ i premija za razvoj poljoprivredne proizvodnje za 2019. godinu, koji je otvoren do 3. maja.


Ovogodišnjim budžetom za podsticaje planirano je 900.000 KM, a osnovni ciljevi dodjele su unapređenje i jačanje poljoprivrednog sektora, stvaranja tržišno orijentisanih proizvođača, jačanja njihove konkurentnosti i smanjenja stope nezaposlenosti, saopšteno je iz banjalučkog Centra za razvoj poljoprivrede i sela. 

Podsticajna sredstva za razvoj poljoprivredne proizvodnje po ovom pozivu biće dodijeljena za sufinansiranje voćarske proizvodnje i proizvodnje u zaštićenim prostorima, izgradnje hladnjača i sušara i objekata za uzgoj stoke, nabavku opreme i poljoprivredne mehanizacije, sufinansiranje proizvodnje gljiva, uzgoja kornišona i ljekovitog bilja, kao i za edukaciju poljoprivrednih proizvođača. 

Iz banjalučkog Centra za razvoj poljoprivrede i sela navode da su premije namijenjene za nabavku sortnih sjemena strnih žita, kukuruza, heljde, za odgoj priplodnih junica, pčelinja društva i drugo. 

Odobrena sredstva mogu se ostvariti isključivo po osnovu bankovne uplate na račun dobavljača /sredstva se uplaćuju na tekući račun korisnika podsticajnih sredstava, za nabavljena sredstva/ ili originalnog predračuna dobavljača /odobreni dio sredstva uplaćuje se na račun dobavljača/. 

Konkursne prijave za dodjelu podsticajnih sredstava sa svim prilozima potrebno je dostaviti na adresu banjalučkog Centra za razvoj poljoprivrede i sela, Služba za planiranje i razvoj – Ulica Vojvode Momčila broj 10, 12 i 16. 

Prijave i priloge moguće je dostaviti i lično, predajom u kancelariji Službe za planiranje i razvoj Centra, radnim danom od 8.00 do 15.00 časova.

Izvor: Srna

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!