ĆORIĆ: GRADONAČELNIK MIĆIĆ NEODGOVORNO PREMA DONACIJI SRBIJE

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina Nedeljko Ćorić izjavio je danas da se gradonačelnik Mićo Mićić neodgovorno odnosi prema donaciji Srbije i da sopstvene propuste, zloupotrebe i nesposobnost svojih saradnika pokušava da prebaci na direktore osnovnih škola.


“Govoreći o problemima u izgradnji fiskulturne sale u Patkovači u okviru Osnovne škole `Jovan Dučić`, Mićić je juče iznio niz neistina i dezinformacija koje imaju za cilj da opravdaju nestručnost i nesposobnost Gradske uprave i njega lično, a vjerovatno i da maskiraju pokušaje određnih zloupotreba u realizaciji ovog značajnog projekta”, navodi Ćorić. 

On podsjeća da je zahvaljujući dobroj saradnji tadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao jedan od brojnih projekata koje će Srbija finansirati u Srpskoj, odobrena i izgradnja fiskulturnih sala u bijeljinskim naseljima Patkovača i Obarska i u sklopu Gimnazije. 


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]

“Za izgradnju sale u Patkovači 250.000 evra stavljeno je na raspolaganje još u aprilu 2018. godine i očekivali smo da će radovi početi veoma brzo, kako bi djeca u Patkovači što prije dobila mogućnost da koriste salu i imaju normalno odvijanje nastave”, navodi Ćorić u saopštenju. 

Prema njegovim riječima, pošto se to nije dogodilo, u javnosti se stvorila sumnja u realizaciju ovog projekta. 

“Sada se odjednom pojavio neki megalomanski projekat Gradske uprave po kom sala košta gotovo dvostruko”, ističe Ćorić. 

On ocjenjuje da je sramotno što se odgovornost za to prebacuje na direktora osnovne škole, koji nema nikakvu ulogu u samom projektovanju i planiranju. 

“Salu je projektovala Direkcija za razvoj i izgradnju grada koja je pod kontrolom gradonačelnika Mićića, Gradska uprava je ta koja je naručila sam projekat sa svim specifikacijama i direktor škole Dejan Vuković nije imao nikakvu pisanu ili bilo kakvu komunikaciju u tom smislu ni sa Direkcijom ni sa Gradskom upravom”, navodi Ćorić. 

Prema njegovim riječima, juče je bio i dan škole “Jovan Dučić”, a gradonačelnikove riječi došle su umjesto čestitki ovoj značajnoj gradskoj školi. 

“Ovo nije prvi put da grad Bijeljina vrtoglavo povećava planirana sredstva za neki projekat. Imamo primjere izgradnje Centra za kulturu, izgradnju kanalizacije koja sve više liči na zidanje `Skadra na Bojani` i mi smo u Bijeljini navikli da projekti Gradske uprave uvijek, makar za trećinu, probijaju i rokove i planirane troškove ali smo se nadali da će se odgovornije odnositi prema donaciji Srbije”, naveo je Ćorić. 

Ćorić, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, naglašava da je posebno problematično što se na ovaj način šalje jedna loša poruka vlastima u Srbiji i na taj način ugrožavaju brojni projekti od značaja za Republiku Srpsku. 

On podsjeća da će Vlada Srbije kroz brojne projekte u ovoj godini u Republiku Srpsku uložiti preko devet miliona evra. 

“Dio tih sredstava dobiće i Bijeljina, čime se neopravdano kiti naš gradonačelnik, iako nije imao nikakvu ulogu u tome”, navodi Ćorić. 

Prema njegovim riječima, juče je premijer Srpske Radovan Višković dogovorio da se upravo u Bijeljini sastanu rukovodstva Republike Srpske i Srbije. 

“Umjesto da primjerom pokažemo kako se taj novac odgovorno troši, u najboljem interesu naših građana, umjesto da sa ponosom i sa zahvalnošću u Bijeljini dočekamo predsjednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Anu Brnabić i otvorimo izgrađenu salu u Patkovači, mi ih dočekujemo sa aferama i gradskom vlašću nesposobnom da realizuje projekte”, upozorio je Ćorić. 

On je pozvao Mićića i gradsku vlast da se uozbilje i da se počnu odgovorno ponašati prema građanima Bijeljine. 

“Nadam se da će gradska vlast konačno pod pritiskom javnosti i nezadovoljnih građana pokazati makar minimum profesionalizma i odgovornosti, te da će se ovaj i drugi planirani projekti sprovesti u skladu sa planom od čega će korist imati svi građani Semberije”, zaključuje se u saopštenju. 

Izvor: Srna

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!