BUDUĆI AKADEMCI NEMAJU MIRA U studentskom domu bukvalno čuvaju živu glavu (Foto)

Otkako su se nedavno uselili u renovirane sobe studentskog centra “Nikola Tesla”, budući akademci nemaju mira. Problemi sa toplom vodom se nastavljaju, a pravu opasnost sada predstavljaju i ormarići koji im vise iznad glava.

U čak tri sobe u prvom Paviljnu, ovi ormarići otpali su sa zida i prava je sreća što niko od stanara nije povrijeđen, jer se namještaj nalazi odmah iznad radnih stolova za kojima studenti uče.

Ljubiša Karlica predsjednik Skupštine stanara SC “Nikola Tesla” rekao je da je prava sreća što niko od njihovih kolega nije povrijeđen, da su ormari brzo popravljeni, ali i da treba razgovarati sa izvođačima da se preko ljeta nađe trajno rješenje kako se ovakva situacija ne bi ponovila.

Direktor studentskog centra Dragoslav Topić potvrdio je za Srpskainfo da se ovo dogodilo u sobama koje su pregrađene rigips pločama, a “zbog prevelikog opterećenja”.

Iako je sanacija Doma tek nedavno završena, Topić kaže da ništa ne mogu očekivati od izvođača radova.

– Nismo našli u ugovorima da je izvođač dužan ponovo nešto prepravljati, oni su predali stanje kakvo jeste, radovi su primljeni, međutim zbog velikog opterećenja neke tiple su ispale iz zida. Naši majstori su sve sanirali i vratili u prvo stanje. Mi ćemo kao ustanova pokušati o svom trošku preventivno ojačati te ormare u sobama koje su pregrađene rigipsom, da se ne desi opet neka nemisla scena – izjavio je Topić.

Podsjetimo da studenti prošlog mjeseca isto u prvom paviljonu zbog kvara nekoliko dana nisu imali ni tople vode.

– Još prije tri godine rađena je sanacija tople vode u ustanovi, ali havarije se nažalost dešavaju. Dajemo maksimalne napore da studenti imaju bolje uslove, da imaju 24 časa toplu vodu u sobama, a što je prije pet godina bilo nezamislivo kada su toplu vodu imali samo dva, tri dana sedmično – poručio je Topić.

Fotografije se mogu pogledati ovde!!

Izvor: Srpska info

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!