Bijeljinski lovci obilježavaju veliki jubilej!

U Bijeljini je danas održana izborna skupština Lovačkog udruženja „Semberija“. Za predsjednika Upravnog odbora i predsjednika Udruženja imenovan je Vasilije Savić, dosadašnji vršilac ove dužnosti, dok je za predsjednika Skupštine izabran Mićo Mićić, koji je, takođe, ovu dužnost obavljao i u prošlom mandatu.

Udruženje, koje je jedno od najbrojnih u Srpskoj, ove godine obilježava i veliki jubilej – 100 godina lovačke organizacije Semberije i podmajevičkog kraja. Tim povodom dodijelili su i plakete za izuzetno zalaganje doprinos u razvoju i unapređenu lovstva. Lovačko udruženje Semberija osnovano je daleke 1919. Godine, a utemeljeno je u okrilju tadašnje Šumske uprave. Uprkos brojnim nedaćama opstalo je vijek. Danas u 17 sekcija okuplja oko 1.100 lovaca. Gazduje na površini od 42.000 hektara, a izlovljava zečeve, fazane, prepelice, divlje patke i srneću divljač.

Novoizabrani predsjednik Vasilije Savić zahvalio se na povjerenju koje su mu ukazali lovci Semberije i obećao da će i u narednom, četvorogodišnjem mandatu raditi za dobrobit ovog udruženja. – Ponosni smo na sve što smo naslijedili, sačuvali, uradili, stekli. Naša imovina procjenjuje se na više od milion maraka. Očuvanje i obnova lovišta, izgradnja lovno-tehničkih i uzgojnih objekata, poboljšanje stanja u svim lovačkim sekcijama i uopšte afirmacija lovstva, bili su a i ostaće prioritet – rekao je Savić.

S obzirom da Semberija ima potencijala za lovni turizam, to bi mogao da bude i jedan od strateških pravaca razvoja ovog područja, istakao je i novoizabrani predsjednik Skupštine Udruženja Mićo Mićić. – Imamo divljač, lovišta, smještajne i ugostiteljske kapacitete. Nekada su kod nas lovili gosti iz cijele Evrope i svijeta. Želja nam je ih opet privučemo. Od turizma, prije svega lovnog, mogli bismo da ostvarimo značajnu dobit- rekao je Mićić. U Lovačkom udruženju „Semberija” je i 16 žena.

– Predrasude su da je lov isključivo muški sport. I žene koje vole prirodu i životinje, mogu da daju veliki doprinos razvoju lovstva i udruženja. Ravnopravne smo sa kolegama lovcima. Imamo obaveze I zaduženja ali nije nam teško – kaže član lovačke sekcije „Zagoni” Snežana Todorović.

Očuvanje i obnova lovišta, izgradnja lovno-tehničkih i uzgojnih objekata, poboljšanje stanja u svim lovačkim sekcijama i uopšte afirmacija lovstva, i dalje je njihov cilj, poručili su semberski lovci, koji su nakon skupštine, nastavili druženje sa članovima, pobratimima i gostima iz cijele regije.

Izvor: Srpskainfo.com

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!