Bez vozačke prevozio 240 kilograma skanka

Kombi sa 240 kilograma skanka, vrijednog više stotina hiljada maraka vozila je osoba koja nema vozačku dozvolu i nikada nije polagala ispit, saznaje “Glas Srpske”.

Prema našim saznanjima, riječ je o Benjaminu Krehiću (39) koji je upravljao automobilom nakon što su narkotici u BiH prevezeni iz Crne Gore na područje Trebinja.

– Krehić je neposredno prije nego što će ih otkriti policija volan prepustio saučesniku, državljaninu Crne Gore Miloradu Grbi (49) iz Podgorice, a on je prešao u “mercedes”, kojim je upravljao Adis Misimović (40) iz Zenice. Zatim su se uputili prema Gacku ispred kombija s drogom. Policija ih je zaustavila na ulazu u taj grad – kazao je izvor blizak istrazi.

Pojasnio je da je Grbo, kada je vidio da su pali Misimović i Krehić, pokušao da iskoči iz kombija s narkoticima, ali nije uspio. Sve se dešavalo krajem januara, a pomenuti trio je završio iza rešetaka i nedavno im je Vrhovni sud Republike Srpske produžio pritvor za još dva mjeseca. Istraga u ovom slučaju još nije završena i nije podignuta optužnica. Navodno je čekano vještačenje droge, koje je skoro završeno.

Branilac Grbe, advokat Jevto Janković istakao je da istraga u ovom slučaju traje predugo i da se njegov branjenik u istražnom pritvoru s saradnicima nalazi već tri i po mjeseca.

– Jedina pozitivna stvar je što sud nije prihvatio zahtjev tužioca da osumnjičenima produži pritvor za tri mjeseca, kako je traženo. Grbo nije sposoban da počini organizovani kriminal i nema veze sa Misimovićem i Krehićem – istakao je Janković.

Pomenuti trio je prije hapšenja praćen i policija je imala informacije da će oni proći kroz Gacko s većom količinom droge. Na osnovu tih podataka organizovana je policijska zasjeda u koju su upali. Izvor blizak istrazi je pojasnio da je droga koju su prevozili osumnjičeni u BiH stigla iz Albanije, iz koje je prvo prebačena na Kosovo, gdje su je preuzeli kupci iz Crne Gore, te predali Grbi za dalji transport.

– Grba, Krehić i Misimović za prebacivanje droge trebalo je da dobiju oko 10.000 evra – kazao je izvor blizak istrazi.

Skupa pošiljka Prema saopštenju policije droga koju su prevozili osumnjičeni bila je namijenjena tržištu u Sarajevu i Zenici. Nabavna cijena skanka u Albaniji je nezvanično 700 evra po kilogramu, a ova pošiljka plaćena je 168.000 evra.

– Vrijednost narkotika na ulici je mnogo veća, jer se gram prodaje po cijeni od evro i do tri, pa se tako vrijednost zaplijenjene droge na crnom tržištu procjenjuje na oko 720.000 evra – pojasnio je izvor blizak istrazi.

GlasSrpske

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!