Brčko: Milioni za spa centar i zatvoreni bazen na Ficibajeru

Vlasti u Brčkom nedavno su se složile oko lokacije za izgradnju multifunkcionalne sportske dvorane na izletištu Ficibajer.

Gradnja dvorane planira se kao prva faza sportsko-rekreativnog centra “Ficibajer”.


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]

“To rješenje treba biti ugrađeno u regulacioni plan sportsko-rekreativnog centra “Ficibajer” čija je izgradnja u toku, kako bismo mogli dobiti izvod iz prostorno planske dokumentacije kao osnov za projektovanje multifunkcionalne dvorane”, kaže Sabrija Jašarević, šef Odjeljenja za javne poslove.

Iz klirinškog duga Rusije prema BiH, koji je nakon raspodjele pripao Brčko distriktu, za multifunkcionalnu sportsku dvoranu obezbijeđeno je 6.200.000 KM, a novac je pozicioniran u budžetu kapitalnih potreba Odjeljenja za javne poslove. U tom odjeljenju kažu da to neće biti dovoljno, jer će dvorana biti mnogo skuplja.

“Dvorana će biti rađena po evropskim standardima koje zahtijevaju određeni sportovi za koje se odlučimo. Predviđen je zatvoreni bazen, spa centar, a za cjelokupni kompleks sportsko-rekreativnog centra “Ficibajer” predviđeno je vanjsko kupalište na obali rijeke Save, sportski hotel i niz drugih sadržaja. Nakon što Odjeljenje za prostorno planiranje privede kraju svoj posao, regulacioni plan biće javno izložen, tako da će svako ko je zainteresovan imati uvid u rješenja koja budu predložena”, kaže Jašarević.

Multifunkcionalna dvorana biće građena u neposrednoj blizini davno započetog i još uvijek nezavršenog Gradskog stadiona.

Izvor: nula49.com

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!