Voće koje treba jesti svaki dan

Voće je bitan dio zdrave ishrane, obiluje vitaminima i ostalim nutrijentima koji su potrebni organizmu, a odlično je i za gubljenje kilograma ako jedete između obroka.

Mršavljenje nije nimalo lak zadatak. Oni koji su pokušali da izgube neželjene kilograme barem jednom znaju koliko je to odricanja i truda. Upravo zato dobro je znati na koji način možete sebi olakšati proces. Birajte namirnice koje sadrže malo kalorija i koje brzo sagorijevaju masti, a za to je najbolje voće koje trebate jesti svaki dan.

Jabuke

Sadrže malo kalorija i obiluju vlaknima. Jedna jabuka dnevno s korom osiguraće vašem tijelu oko 4,4 grama vlakana, što je oko jedne petine preporučene dnevne doze. Jedite jabuku prije jela ako želite da smršate.

Banane

Mnogi izbjegavaju banane kada žele da smršaju, ali ne bi to trebalo da čine. Iako imaju oko 105 kalorija, sadrže i tri grama vlakana, zbog čega su jako dobar odabir za gubljenje kilograma.

Kivi

Ova mala voćna bomba obiluje vitaminima C i E. Crne sjemenke su odličan izvor vlakana, koji pomažu probavi. Ovo voće pomaže u kontroli osjećaja gladi, što je i te kako bitno ako želite da smršate.

Šumsko voće

Sadrži jako malo kalorija, a jako je korisno za organizam. Tako na primjer 74 grama borovnica sadrži 42 kalorije, a 152 grama jagoda 50 kalorija. Osim toga, pružiće vam osjećaj sitosti i redukovati nivo holesterola, krvni pritisak i upalne procese u tijelu.

Lubenica

Obliluje vitaminima A, B i C. Sto grama ovog voća sadrži 30 kalorija i 90 odsto vode, zbog čega ćete ostati hidrirani i daće vam osjećaj sitosti.

Narandže

Odličan su izbor ako želite da se riješite masnoće iz tijela. Sadrže malo kalorija, a bogate su vitaminom C i pružaju osjećaj sitosti.

Grejpfrut

Obiluje vitaminom C, folnom kiselinom i kalijumom. Polovina grejpfruta sadrži samo 39 kalorija, a ako ga jedete svaki dan prije jela sniziće vam nivo holesterola. Ovo je voće koje treba da jedete svaki dan ako želite da se riješite masnoća sa stomaka.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!