Dragan Simić od malih nogu uz konje i fijakere

Sve je krenulo od glave ove porodice Dragana Simića, koji od malih nogu njeguje konje. Dragana, oca sedmoro djece, poznaju mnogi u Bijeljini i Semberiji, jer se njegov fijaker s upregnutim vrancima često pojavljuje na svadbama i porodičnim slavljima.

– Obrađujem zemlju, uzgajam povrće. Obavljam i uslužno brojne seoske poslove u kojima može pomoći konjska zaprega. Od malih nogu znam za konje i fijakere. Svake godine, u vrijeme novogodišnjih praznika, izlazim sa svojim fijakerom na gradski trg. Preobučen u Deda Mraza, uveseljavam najmlađe. Iznajmljujem konje i kočije za svadbe. Tamo gdje se pojavi naš fijaker, ako je svadba i vjenčanje u pitanju, ljudi vjeruju da će brak biti srećan i berićetan te da će kuća biti puna zdrave i vesele dječice – kaže Dragan Simić.

Njegovim stopama, kada je ljubav prema konjima i konjičkom sportu u pitanju, od malih nogu krenuli su i sin Borko (23) i kćerka Milica (15). Borko je prije četiri godine registrirao Konjički klub „Vranac”. Učestvovao je do sada na brojnim konjičkim trkama, od Nevesinjske olimpijade do fijakerijada u Bijeljini i Brčkom, kao i na konjičkim utrkama u Gradačcu.

Borko je u međuvremenu otvorio i školu jahanja, za koju su posebno zainteresovani najmlađi, koji uz njegovu pomoć i pomoć sestre Milice savladavaju osnovna pravila jahanja i ophođenja s konjima.

Simići su nedavno dobili poziv da se uključe u realizaciju projekta „Jahačke staze preko Balkana”, na prostoru Srbije i BiH. Projekt realizujee Turistički klaster Palić – Subotica, a partner u BiH je „Rotor”, organizacija za razvoj turizma dobojske regije. Projekt je podržan od Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) i EU.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!