VRTIĆ DRAGAN I ZORAN PROSLAVLJA KRSNU SLAVU

NJegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko-tulanski Gospodin Fotije obavio je danas čin lomljenja slavskog kolača u bijeljinskom vrtiću ”Dragan i Zoran”, koji Svetog Nikolaja Mirlikijskog proslavlja kao svoju krsnu slavu.

Dječiji vrtić „Dragan i Zoran“ danas je po 23. put obilježio krsnu slavu Svetog Nikolu, zaštitnika ove ustanove i zaštitnika djece.

Goran Gašić, direktor dječijeg vrtića „Dragan i Zoran“ istakao je da je današnji dan prilika da mališane nauče tradiciji i poštovanju običaja.

„Čast nam je i zadovoljstvo što imamo priliku da radost ovog dana podelimo sa našim prijateljima, a posebno nam je zadovoljstvo što smo i danas, kao i prethodne godine, uspeli da okupimo predstavnike svih značajnih institucija koje vode računa o pravilnom rastu i razvoju i značaju predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Pored NJegovog Preosveštenstva vladike Fotija, koji je obavio čin lomljenja kolača, sa nama je i kum slave gospodin Jovan Cvjetković, pomoćnica ministra prosvjete i kulture Nataša Cvijanović, predstavnici Republičkog zavoda, predstavnici gradskih vlasti, Gradonačelnik i predsjednik Skupštine, kao i veliki broj roditelja djece koji pohađaju ovu ustanovu“, rekao je Gašić.

Jovan Cvjetković, kum slave predškolske ustanove Dječijeg vrtića „Dragan i Zoran“, ističe da mu je čast i zadovoljstvo kumovati jednoj od najboljih predškolskih ustanova u Republici Srpskoj.

Nakon lomljenja kolača i kraćeg prigodnog programa, koji su izveli djeca iz starijih grupa, priređen je i svečani slavski ručak.

Izvor: desavanjaubijeljini.com
Foto: Eparhija zvorničko-tuzlanska

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!