(Video) “Dule, uzmi normu! Između nas je samo ljubav!” Srbin i Hrvat se borili i postali najbolja priča kvalifikacija za OI 

Boks je surov sport, jedino gore od ulaska u ring sa nekim ko nema šta da izgubi i ide napred bez razmišljanja da može da pogine je borba sa prijateljem. Takvu devetominutnu epizodu su na olimpijskim kvalifikacijama u Busto Arsiciju imali Dušan Veletić iz Srbije i Hrvat Luka Pratljačić.

Uvertira je bila još u četvrtak. Kako to program uglavnom oblikuje, Dušan Veletić i Luka Pratljačić su bili ista sesija, jedan za drugim, pa je Hrvat ušao u ring neposredno pošto je Srbin izašao. Momak iz Bijeljine je porazio Jonasa Jazevičijusa i brže-bolje, u dresu i bandažiranih ruku, otišao na tribine kako bi bodrio upravo momka iz Osijeka. Iako svestan da mu je on naredni rival, pošto bi gotovo protiv svakog na ovom turniru Pratljačić bio favorit, Veletić je navijao za prijatelja i susret u meču pred “finale” (bokserski turnir u Busto Arsiciju nema finala, već više boraca u kategoriji ostvaruje vizu, prim. aut).

To se i desilo, Dušan i Luka su u subotu na devet minuta morali da zaborave na prijateljstvo. Zapravo, malo više od osam minuta jer je gotovo ceo prvi minut borbe bio pasivan, na šta je čak i sudija upozorio.

VIDEO POGLEDAJTE OVDE.

(sport.blic.rs)

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!