Velika akcija policije u BiH od rane zore

Policijski timovi Uprave policije MUP-a ZDK, vrše pretrese na 9 lokacija na području Grada Zenica, te jedne lokacije na području Istočnog Sarajeva u okviru realizacije operativne akcije “MЕTA 2”.

Postupajući po naredbama Opštinskog suda u Zenici u nastavku operativne akcije “MЕTA 2”, u ranim jutarnjim satima, od strane policijskih timova Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, te MUP-a Republike Srpske započeti su istovremeni pretresi na devet lokacija u  Zenici, te jednoj lokaciji u Istočnom Sarajevu.

Aktivnosti u okviru akcije “MЕTA 2” se preduzimaju pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Pretresi objekata i lica na navedenim lokacijama se vrše s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i lišenja slobode lica koja su meta akcije, a koja se sumnjiče za izvršenje više krivično pravnih radnji u okviru krivičnih djela

“Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” i krivičnih djela iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u Zeničko-dobojskom kantonu.

(atv)

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!