Udruženje za pomoć licima sa autizmom „Drugačiji svijet“ organizuje humanitarno-prodajnu izložbu

Udruženje za pomoć licima sa autizmom „Drugačiji svijet“ je osnovano 2015. godine i jedino je udruženje na području opštine Bijeljina i obuhvata 25 korisnika.

Udruženje je usmjereno na rad sa djecom koja su završila školovanje i imaju neki od poremećaja iz autističnog spektra kao i na rad sa djecom sa drugim komunikacijskim poremećajima.

U udruženju se sprovode defektološko-psihološke radionice koje obuhvataju stimulaciju kognitivnih, senzornih i perceptivnih sposobnosti, te komunikacijskih i socijalno emocijalnih kapaciteta. Jedan od ciljeva radionica je i psihosocijalna podrška roditeljima kao i podsticanje socijalizacije, interakcije i timske saradnje i druženja.

Svakodnevni trud i zalaganje donosi velike pozitivne promjene kako u životima autistične djece tako i u životima njihovih roditelja. Stručnjaci u udruženju prenose dio znanja i načine za poboljšanje kvaliteta življenja kako djece tako i njihovih roditelja.

Udruženje će organizovati humanitarno-prodajnu izložbu koja je rezultat niza kreativnih radionica.
Humanitarno-prodajna izložba će se održati u Centru za kulturu u Sali za vjenčanja 27.28. 29. decembra od 18-21 časova.

Na štandu će se prodavati novogodišnji i Božićni ukrasi koje su izradila djeca iz udruženja uz pomoć roditelja i stručnih lica.
Sva prikupljena sredstva će biti iskorištena za organizovanje defektološko-psiholoških radionica u narednom periodu.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!