Sutra redovna isplata prava na dodatak na djecu, prava na materinski dodatak, prava na pomoć za opremu

Saopštenje za javnost
povodom redovne isplate prava iz sistema dječije zaštite prije predstojećih praznika

Redovna isplata prava na dodatak na djecu, prava na materinski dodatak, prava na pomoć za opremu novorođenčeta, prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete i prava na naknadu roditelju – njegovatelju ili njegovatelju za mjesec decembar 2023. godine počinje sutra, 28. decembra 2023. godine (četvrtak).

,,Nastojali smo da isplatu prava iz Zakona o dječjoj zaštiti za mjesec decembar, umjesto u januaru, isplatimo prije predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika, sa ciljem da obradujemo naše korisnike, kako bi što bezbrižnije i ljepše uživali u istim“ istakao je direktor Fonda Nedeljko Jović.

Veliku zahvalnost za pomoć, podršku i saradnju direktor Jović, ovim putem, upućuje resornom ministarstvu i Vladi Republike Srpske.
Podsjetio je i da su korisnicima u 2023. godini sva prava iz Zakona o dječjoj zaštiti redovno isplaćivana početkom mjeseca, za prethodni mjesec.

Decembarska isplata dodatka na djecu obuhvata 19.330 djece, odnosno 11.277
korisnika/roditelja, za prvo, drugo, treće i četvrto dijete, kao i za djecu vulnerabilnih kategorija. Za isplatu ovog prava obezbijeđeno je ukupno 2.825.069,00 KM.

Materinskim dodatkom za mjesec decembar obuhvaćeno je ukupno 4.079
majki/porodilja, a za isplatu ovog prava izdvojeno je 1.651.995,00 KM.
Sutra počinje i isplata prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete. Pravo na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete ostvarilo je 78 majki/porodilja, odnosno za 62 trećerođene i 19 četvrtorođene djece.
Za isplatu ovog prava izdvojeno je 45.750,00 KM.
Za isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta izdvojena je 221.000,00 KM za 430 porodilja/majki, odnosno 442 djece/novorođenčadi.

Isplatom za mjesec decembar za pravo na naknadu roditelju-njegovatelju ili njegovatelju izdvojeno je ukupno 353.920,00 KM za 545 roditelja/njegovatelja.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!