ŠKOLA DVOROVI-KAMPANJA „PETARDE NISU IGRAČKE“

“Petarde nisu igračke” kampanja je koju Ministarstvo unutrašnjih poslova provodi u osnovnim školama širom Republike Srpske. Učenici škole “Dvorovi ”danas su imali priliku da od policijskih službenika saznaju mnogo više nego što su do sada znali o opasnostima od petardi i drugih pirotehničkih sredstava.

Kampanju “Petarde nisu igračke” MUP Republike Srpske organizuje od 11. decembra ove do 15. januara naredne godine. Cilj kampanje je sprječavanje nezakonite prodaje pirotehničkih sredstava, kao i kroz edukativno djelovanje sprječavanje negativnih posljedica koje mogu nastupiti zbog nestručnog rukovanja.
Učenicima je objašnjeno  šta se to podrazumijeva pod pirotehničkim sredstvima, na koji način i koja su pirotehnička sredstva dozvoljena i koje su moguće poslljedice od nestručnog rukov petardama.

” Radimo na tome da se pojača svijest djece o tome koliko su opasne petarde.Znamo da će ovo predavcanje  biti od koristi našim učenicima i da će oni postupiti po onome što čuju od radnika MUP-a”, kažu u školi “Dvorovi”. Upućujemo apel građanima da se uzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava na javnim mjestima. Podsjećaju i da je Zakonom o javnom redu i miru propisana novčana kazna od 300 do 900 maraka za korištenje pirotehnike na mjestima na kojima se izaziva uznemirenost građana. Takođe podsjećaju da roditelji za maloljetnu djecu koja koriste pirotehniku mogu platiti kaznu u iznosu od 400 do 1200 maraka.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!