PU Bijeljina: Poželjno koristiti “Evropski obrazac” o saobraćajnoj nezgodi

Obrazac Evropskog izvještaja o saobraćajnoj nezgodi uveliko olakšava proceduru u slučajevima saobraćajnih nesreća s manjom materijalnom štetom. U ovakvim slučajevima ne dolazi do bespotrebnih gužvi u saobraćaju, jer se ne poziva policija, već vlasnici vozila završavaju to popunjavanjem obrazaca i razmjenjivanjem podataka o osiguranjima. To je standardan obrazac koji se koristi u cijeloj Evropi i koji je validan kao i policijski izvještaj, odnosno zapisnik o uviđaju.

Da biste sami završili proceduru nakon nezgode, potrebno je da imate ovaj obrazac kod sebe i da ga pravilno popunite.

Mjesto nesreće je potrebno fotografisati iz nekoliko različitih pozicija. Ukoliko nemate obrazac, možete ga tražiti od policije i time izbjeći dodatno kažnjavanje.


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]

Ukoliko su u nezgodi učestvovala dva vozila koristi se jedan komplet evropskog obrasca, a ukoliko je više vozila onda se koristi veći broj obrazaca.

Na obrascu je navedeno da se isti obavezno popunjava hemijskom olovkom i na kraju se potpišu oba učesnika.

Osoba koja nije skrivila nesreću predaje izvještaj i fotografije.

Procedura bi trebala biti završena za 14 dana.

Rukovodstvo Policijske uprave Bijeljina održalo je danas sastanak sa predstavnicima osiguravajućih društava na ovom području o primjeni ovog obrasca, saopšteno je iz ove uprave.

Na sastanku je usvojen zaključak da se putem standardizovanog obrasca unaprijedi rad u ovoj oblasti sa ciljem rješavanja većeg broja saobraćajnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom i da se prilikom izdavanja ovog obrasca upoznaju vozači o načinu njegove primjene.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!