Prijem za sportiste

U Gradskoj upravi Bijeljine danas je održan prijem za sportiste i trenere Atletskog kluba “Akademac” i taekvondo klubova “Sokol” i “Jopa” koji su postigli zapažene rezultate u proteklom periodu.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zahvalio je sportistima koji, kako je naveo, na najbolji način predstavljaju grad.

“Naš cilj je da što više djece podstaknemo da se bave sportom, s obzirom na značaj sporta na razvoj svakog djeteta”, rekao je Mićić.

Na prijemu je dogovoreno da se za “Akademac” dogovore termini za treninge na Gradskom stadionu, da bi djeca iz ovog kluba imala bolje uslove za bavljenje sportom.

Članovi Atletskog kluba “Akademac” su na pojedinačnom Prvenstvu BiH u krosu osvojili prvo mjesto u kategoriji cicibana na 1.000 metara koje je pripalo Emi Kovač, drugo mjesto u kategoriji pionira na 2.000 metara osvojila je Lana Benović, koja je i prvak BiH, dok je četvrto mjesto u kategoriji cicibana na 1.000 metara osvojila Ana Gordić.

Na prijemu je navedeno da su bijeljinski taekvondoisti donijeli 11 medalja sa Prvenstva BiH.

Nastupajući u dresu kluba “Jopa” za zlatnu medalju izborio se NJegoš Pantić, srebro je osvojila Marija Erić, a Luka Bodirogić i Nemanja Alempić osvojili su bronzu.

“Pantić je već šest godina uzastopno prvak BiH, što je rijedak slučaj kod takmičara”, istakao je predsjednik kluba “Jopa” Svjetlan Vujadinović i dodao da očekuju plasman ovog takmičara u reprezentaciju BiH i nastup na Evropskom prvenstvu u septembru u Španiji.

Na ovom prvenstvu za klub “Sokol” zlatne medalje osvojili su Žiko Simeunović i Nenad Mitrović, srebrne Dejana Marković i Jovana Novaković, a bronzane medalje Nina Bodirogić, Slaviša Simeunović i Ana Dukić.

Predsjednik kluba “Sokol” Aleksandar Beštić je naveo da su ovi uspjesi postignuti u konkurenciji 430 takmičara iz 43 kluba.

Srna

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!