Prevaranti iz Makedonije od Trebinjca uzeli 10.000 KM

Trebinjska policija uhapsila je dva Makedonca, V. D. (74) i A. S. (60), koji su osumnjičeni za krivično djelo prevara.

Oni su uhapšeni juče u Trebinju, nakon što je policiji 30. aprila jedna osoba prijavila da su je prevarile nepoznate osobe za iznos od 10.000 KM.

Prema nezvaničnim saznanjima Srpskainfo, Vasil D. i Anderj S. su se Trebinjcu predstavili kao predstavnici jedne telekomunikacione kompanije i ponudili mu da bude njihov zastupnik u Trebinju, za šta mu je navodno potrebno 10.000 maraka.

Da bi ugovorili posao, bilo je potrebno da oštećeni dokaže da ima 10.000 maraka u kešu. Nakon što je oštećeni u koverti kao dokaz priložio 10.000 maraka, prevaranti su zamijenili koverte, pri čemu su uzeli onu sa novcem, a oštećenom ostavili kovertu sa papirnim maramicama.

Prevaranti su predati Okružnom tužilaštvu u Trebinju.

– Operativnim radom na terenu policija je identifikovala prevarante za koje je utvrđeno da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi koja je koristila lažne identifikacione dokumente, a koja se duže vrijeme bavi prevarama u zemljama bivše Jugoslavije kao i u zemljama EU, na osnovu kojih su pribavili protivimovinsku korist od nekoliko desetina hiljada KM – saopšteno je iz PU Trebinje.

Izvor: Srpska info

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!