Određen jednomjesečni pritvor Debevcu i Mehmedagiću

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i odredio jednomjesečni pritvor uhapšenima Ranku Debevcu i Osmanu Mehemdagiću Osmici, saznaje Avaz.

 

Oni će biti upućeni u pritvor u Vojkoviće. Osumnjičeni su za zloupotrebu službenog položaja i ilegalno prisluškivanje, a ročište im je održano sinoć.

Na tom ročištu tužilac Bojana Jolović iznijela je mnoge šokantne informacije o tome kako se Debevec ponašao prilikom hapšenja. Naime, Jolović je kazala da je Debevec prilikom hapšenja pružao otpor, kako je rekla ne fizički, nego s pozicije sile i moći.

– Rekao je policajcu SIPA “ja ću se iz ovoga izvući a ti vidi šta ćeš” – rekla je tužilac.

Tužilac Jolović je obrazlažući prijedlog za određivanje pritvora ¸kazala da je postojao je dogovor osumnjičenih za činjenje krivičnih djela.

Suočila sam se sa mnogo opstrukcija u posljednjih 15 dana, ali i prethodnih nekoliko mjeseci. Tužilaštvo BiH je vršilo provjere dojava i navoda o radu OBA dok je na čelu bio Osman Mehmedagić Osmica.

Podaci do kojih smo došli je da je tokom 2020. godine uništen određen broj spisa. Od suda sam zatražila da li su postojali nalozi za provođenje posebnih istražnih radnji. Radi se o većem broju naloga – kazala je tužilac.

(Glas Srpske)

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!