Nedeljko Ćorić: SDA i Islamska zajednica da se ograde od izjave Jusufa Trbića

Predstavnici SDA i Islamske zajednice treba da se ograde od izjave odbornika SDA u Skupštini grada Bijeljina Jusufa Trbića, koji je Vojsku Republike Srpske nazvao “Karadžićevim fašistima”, i da pozovu na mir, toleranciju i dobre odnose svih ljudi koji žive na prostoru Bijeljine, Republike Srpske i BiH, rekao je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Nedeljko Ćorić.

Ćorić je izjavio Srni da iznenađuje da niko od aktuelne većine u Skupštini grada Bijeljina, na čelu sa gradonačelnikom, i niko od predstavnika bijeljinske Boračke organizacije, nije kritikovao ovu Trbićevu izjavu, koja vraća mnogo godina unazad, ne doprinosi pomirenju u BiH, kao ni poboljšanju života građana.

“Svi Trbićevi dosadašnji istupi u javnosti govore o radikalnom pristupu, koji zagovara SDA, a to je unitarizacija BiH”, rekao je Ćorić komentarišući Trbićev istup u gradskoj Skupštini.

On je naglasio da nije vrijeme da se šalju uvredljive poruke jednog naroda prema drugom, već vrijeme kada prag tolernacije treba podići na najveći mogući nivo.

“Ovo je neophodno da bismo se bavili gorućim pitanjima i problemima koji tište BiH u cjelini”, rekao je Ćorić, koji je i poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je dodao da su Srbi tolerantan narod koji želi da živi u miru sa svojim sugrađanima i komšijama na ovim prostorima.

Odbornik SDA u gradskoj Skupštini Jusuf Trbić je 25. februara za skupštinskom govornicom Vojsku Republike Srpske nazvao “Karadžićevim fašistima”, zbog čega su neki od odbornika SNSD-a napustili zasjedanje Skupštine grada.
Izv
or:Argumenti

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!