Načelnik češke policija Martin Vondraček rekao je večeras da je poginulo najmanje 15 ljudi

Prag – pucnjava (Foto: EPA/MARTIN DIVISEK)

 

Ambasada BiH još nema informacija da li je bilo državljana BiH među poginulim i povrijeđenim licima u današnjoj pucnjavi u blizini Karlovog Univerziteta u centru Praga, u kojoj je ubijeno najmanje 15 ljudi, rečeno je u ovoj ambasadi.

Otpravnik poslova u Ambasadi BiH Adisa Mujkić rekla je da su po dobijanju informacije o pucnjavi i da ima poginulih i povrijeđenih, odmah kontaktirali ministarstva unutrašnjih i spoljnih poslova Češke, gdje su im rekli da još ne objavljuju identitet stradalih.

– U međuvremenu, češke vlasti su zvanično saopštile da će oni kontaktirati ambasade ukoliko među žrtvama bude stranih državljana. Za sada, srećom, nam se niko nije javio, pa pretpostavljamo da nema naših državljana – navela je Mujkićev za Rnua.

Motiv napadača, 24-godišnjeg studenta Davida Kozaka, nije poznat. Češki mediji javili su ranije da je on prvo ubio oca starog 55 godina u mjestu Kladno, a da je nakon toga krenuo prema Pragu i Filozofskom fakultetu gdje je nastavio da ubija.

Načelnik češke policija Martin Vondraček rekao je večeras da je poginulo najmanje 15 ljudi, a ranjene su 24 osobe.

Policija je ranije saopštila da je napadač otvorio vatru na Filozofskom fakultetu u centru Praga, ali da je kasnije ubijen.

 

(rtrs)

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!