MUP izdao uputstva za učesnike skupa “Srpska te zove”

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzima pojačane mjere bezbjednosti povodom održavanja javnog skupa „Srpska te zove“, 18. aprila, te građanima savjetuje da tokom skupa poštuju naredbe policijskih službenika.

Javni skup je prijavila Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica, a on će se održati na Trgu Krajine u Banjaluci u 18 časova.

„Građanima savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete. Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument“, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U cilju preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom održavanja ovog javnog skupa, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je Naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske za dan 18. april 2024. godine od 00,00 časova do 24,00 časa na području cijele Republike Srpske. 

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni period neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija. Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte i građane podsjećaju da je u cilju bezbjednosti zabranjena upotreba dronova.

(glassrpske)

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!