Mladiću potvrđena kazna za silovanje starice

Alem Delić (24) iz Travnika pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu Republike Srpske na osam godina zatvora zbog silovanja M. U. (71) u Banjaluci.

Ovom odlukom potvrđena mu je ranije izrečena prvostepena presuda koju mu je izrekao banjalučki Okružni sud.

Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović kazala je da je presuda Deliću izrečena nakon pto je vijeće odbilo žalbu odbrane.

Prema presudi, zločin se dogodio 25. septembra 2019. godine u kući u kojoj je Delić živjeo kao podstanar, a u kojoj je živjela i žrtva. U ranijoj  presudi se navodilo da je Delić tog dana oko jedan sat iza ponoći ušao u sobu u kojoj je M. U. spavala na spratu kuće. Više puta je udario pesnicom u glavu i onesvjestio, a potom silovao.

Nakon toga je urinirao po njoj i pobjegao. U napadu M. U. je zadobila teške povrede. Delić je tokom sudskog procesa svjedočio da se ne sjeća kritičnog događaja. Ispričao je da je to veče zajedno s prijateljem pio alkohol i pušio marihuanu, te da se uopšte ne sjeća dolaska kući, već samo ujutro buđenja u mokrim hlačama. Kazao je i da je prije odlaska na posao žrtvu sreo u kući kada mu je, sva modra i zatvorenog oka, rekla: “Vidi šta si mi uradio! Zašto ti je to, sine, trebalo!?”.

– Pretpostavio sam da je pretučena, ali se ničega nisam sjećao. Rekao sam joj da nije moguće da sam to uradio – rekao je Delić pred sudom, dodajući da je sa žrtvom bio u dobrim odnosima te da su često zajedno jeli i pili kafu.

(Glas Srpske)

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!