MITROPOLIT FOTIJE: KAD JE BOG S NAMA, KO ĆE PROTIV NAS

NJegovo visokopreosveštenstvo arhiepiskop mitropolit zvorničko-tuzlanski Fotije pozvao je srpski narod da čuva Republiku Srpsku kao vjeru pravoslavnu i svoje svetinje, istakavši “kad je Bog s nama, ko će protiv nas”.

“I danas mnogi kucaju na vrata da bi osvojili ove prostore. Ukoliko budemo slabi i razdeljeni, oni će to uspeti, ukoliko budemo jedinstveni i budemo sa Bogom i sa svetinjama našim, neće uspeti, jer kad je Bog sa nama, ko će protiv nas”, rekao je mitropolit Fotije, koji je danas obznanio novu titulu na dočeku čudotvorne ikone Pećke Krasnice u hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Loparama.

Nova titula dodijeljena je vladici Fotiju po odluci Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve održanog od 14. do 18. maja i odluci Svetog Sinoda održanog 28. maja.

Arhiepiskop mitropolit Fotije je u besjedi rekao da je više od 30 vladika dobilo stare titule, neko arhiepiskopa, neko arhiepiskopa mitropolita, neko mitropolita, te istakao da je to podstrek da rade i da se bore više.

“Treba da se radujemo i radujemo se, jer je naša Crkva prepoznala da smo dostojni toga da imamo tu staru titulu. Borili smo se i čuvali pravoslavlje i naše svetinje, to i nastavljamo da radimo”, naveo je vladika Fotije.

Vladika je ranije istakao da titule nisu cilj same po sebi, već više priziv na predano služenje Crkvi i svome narodu.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!