Marko Zarić i Petar Bujinović optuženi za ubistvo navijača Partizana u Bijeljini

Okružno tužilaštvo u Bijeljini podiglo je optužnicu protiv Marka Zarića i Petra Bujinovića zbog ubistva navijača FK Partizan Aleksandra Pantića.

Tuča se dogodila 15. septmebra prošle godine u mjestu Dvorovi na parkingu ispred ugostiteljskog objekta.

Zarić i Bujinović su se prethodno dogovorili s navijačima FK Crvena zvezda iz Begrada da se obračunaju s navijačima supraničkog tima, ponijeli motike, letve, držalice i sl.Kako se navodi u optužnici, oni su se podijelili u grupe i sačekali navijače Partizana.

Nanijeli su mu višestruke povrede među kojima je i puknuta lobanja te oštećenje moždanog tkiva, koje su detaljno navedene u optužnici.

Preminuo je na putu za Klinički centar Srbije.

Podsjetimo, u ovoj tučnjavi je učestvovalo 20 osoba koje su privedene. Pantić je ubijen, a Boris Kašiković teško povrijeđen. Povod za fizički obračun navijača bio je grafit. Nakon što su navijači Partizana prekrečili grafit koji su na jednoj zgradi u centru Bijeljine ispisali navijači Crvene zvezde pretučen je jedan navijač “crno-belih”. Nakon toga dogovoren je susret dva navijačka tabora u Dvorovima. Najmlađi učesnik obračuna imao je sedamnaest, a najstariji 45 godina.Okružni sud Bijeljina potvrdio je optužnicu protiv muškaraca koji su iz Bijeljine.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!