Instruktor pucanja Koste K. iz Ribnikara osuđen na robiju

Foto: Tanjug / AP

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog djela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsjednikom i odgovornim licem sportskog kluba “Partizan practical Shooting” prema kojem je on priznao da je lažno svjedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog djela Teška djela protiv opšte sigurnosti.

Okrivljeni je priznao da je izvršio krivično djelo Davanje lažnog iskaza, te će na osnovu ovog sporazuma biti osuđen na kaznu od pet mjeseci zatvora koju će izdržati u prostorijama u kojima stanuje (kućni zatvor).

Takođe, prema sporazumu okrivljeni će platiti troškove krivičnog postupka u iznosu koji odredi sud. 

Javni tužioci, okrivljeni i njegovi branioci odrekli su se prava na žalbu protiv sudske odluke koja će biti donijeta na osnovu ovog sporazuma. 

Sporazum će biti predat Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju. 

Prema ocjeni Višeg javnog tužilaštva u Beogradu okrivljeni Ivanović je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine dao istinit iskaz koji je u skladu sa ostalim predloženim dokazima, navodi “Kurir”.

(Nezavisne)

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!