Haos u Beogradu, demonstrantu upali u zgradu RTS-a

Beograd — U zgradi Radio televizije Srbije u toku su razgovori predsednika pokreta Dveri i jednog od lidera Saveza za Srbiju Boška Obradovića i predstavnika policije.

Načelnik beogradske policije kazao je Obradoviću da policija ne želi da upotrebi silu prema građanima, ali da neće dozvoliti ugrožavanje zgrade ili napad na zaposlene javnog servisa.

On je apelovao na Obradovića da izađe iz zgrade i razgovara sa građanima koji su ostali ispred, kako bi se “spustila lopta”. 

Obradović je na to kazao da niko ne želi da uništava imovinu ili napada zaposlene, već samo da neko od organizatora dobije pravo da govori na RTS-u. 

Obradović nije prihvatio da izađe iz zgrade, rekao je da ostaje u hodniku RTS-a kako bi razgovarao sa jednim od urednika Zoranom Stanojevićem. 

U susednom hodniku nalazi se veći broj policajaca. 

Deo demonstranata sa večerašnjeg protesta “1 od 5 miliona”, predvođeni Boškom Obradovićem, upao je u zgradu RTS iz Aberdareve ulice. 

U zgradu RTS došla je i policija. Dok su pojedinci iz mase udarali policajce, oni nisu reagovali, već su samo ušli u zgradu. 

Jedan od demonstranata pozvao je i ostale okupljene da uđu u zgradu javnog servisa. 

U zgradu je ušao i Dragan Đilas. 

Učesnici protesta gađali su jajima zgradu Javnog servisa. Nakon toga su, predvođeni Obradovicem, ušli u prostorije RTS-a. 

Hodnike su izlepili trakama i poručili da ce se uključiti uživo u program. 

Prethodno su najavili da ce na dva sata blokirati RTS kako bi, kao i prošlog puta, održali improvizovani “Dnevnik slobodne Srbije”.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!