“Franko džepu” 420.000 KM za zbrinjavanje pasa lutalica

Bijeljina će iz gradskog budžeta izdvajati 140.000 KM godišnje za zbrinjavanje pasa lutalica, a ovaj posao je za naredne tri godine povjeren firmi “Franko džep” iz Vršana, rekao je načelnik gradskog Odjeljenja za poljoprivredu Mladen Savić.

Prema njegovim riječima, ranijih godina je za posao higijeničarske službe izdvajano 70.000 KM i sa udvostručenim sredstvima očekuje se da problem pasa lutalica u gradu bude dugoročno riješen.

Savić je novinarima rekao da će uskoro biti donesen i pravilnik o postupku i načinu rješavanja zahtjeva građana za naknadu štete usljed ujeda pasa lutalica.

On je apelovao da građani svoje pse, ukoliko ne žele više da ih drže, ne puštaju na ulicu, nego da pozovu higijeničarsku službu koja će psa preuzeti i odvesti u azil.

Broj telefona higijeničarske službe biće objavljen na internet stranici Gradske uprave Bijeljine, a pozivi se mogu uputiti radnim danima od 8.00 do 16.00 časova.

Firma “Franko džep” vodila je azil za pse u Bijeljini i prošle godine i za pet mjeseci su sa gradskih ulica uklonili 400 pasa lutalica, od kojih je ”većina udomljena”.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!