/Foto/ STUDENTSKE ORGANIZACIJE I BIJELJINSKO UDRUŽENJE MLADIH REALIZOVALI AKCIJU “A ZAŠTO JA NEMAM PAKETIĆ”

U prostorijama Centra za visoko obrazovanje u Bijeljini danas je realizovana završnica humanitarne akcije „A zašto ja nemam paketić“. Ovu tradicionalnu novogodišnju akciju već 14. godinu realizuju studenti iz Bijeljine u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Unijom studenata Republike Srpske i članovima Bijeljinskog udruženja mladih „BUM“. Volonteri tokom akcije su bili studenti Pedagoškog, Pravnog, Poljoprivrednog i Ekonomskog fakulteta, kao i učenici Poljoprivredne i medicinske škole.

 

Zahvaljujemo se svim našim sponzorima: “Spektar drink”, “Mocart, torte i kolači”, “Experience” i “Autoputevi RS” kao i svim studentima i srednjoškolcima koji su volontirali tokom realizacije ovogodišnje akcije. 

 

Danas je na dodjeli prisustvovalo oko 500 djece. Radi se o djeci iz socijalno ugroženih porodica, djeci sa smetnjama u razvoju i djeci iz višečlanih porodica koje imaju troje i više djece.

“Pored velikog broja ispita koje polažu, naši studenti danas polažu jedan jako važan ispit, a to je ispit iz humanosti. Ovom akcijom želimo da pošaljemo poruku svim ostalim studentima ali i svim ljudima u Republici Srpskoj da je važno biti čovek i uvek biti na raspolaganju onima kojima je potrebna pomoć. Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizovao je slične akcije i u drugim gradovima u kojima imaju svoje obrazovne institucije: Istočnom Sarajevu, Foči, Trebinju, Palama, Brčkom i Bijeljini.

 

 U Bijeljini su naši kolege sakupile oko 900 paketića koji će biti podijeljeni na području Bijeljine i još skoro 300 paketića koji će biti upućeni za djecu na Kosovu“, Nikola Lapčević, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!