Dodik: Dionica auto-puta do Bijeljine biće završena do kraja iduće godine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obišao je danas gradilišta dionice auto-puta Rača-Bijeljina i izrazio uvjerenje da će do kraja iduće godine biti završena dionica do Bijeljine.

Dodik je istakao da je namjera Republike Srpske da za četiri do pet godina bude završen auto-put od Banjaluke do Beograda.

– Ovdje možete da svjedočite da je, kako to građevinci kažu, probijeno 18 kilometara dionice, a da su ostala još dva na kojima svi dinamično rade – rekao je Dodik.

On je istakao da Republika Srpska i Srbija iz vlastitih sredstava finansiraju ovu dionicu koja je na trasi integralnog saobraćajnog koridora od Banjaluke do Beograda.

Dodik je rekao da ova dionica ostaje u vlasništvu Republike Srpske na upravljanje i korištenje i da mijenja karakter ovog regiona.

– Ovo je značajno za Republiku Srpsku i najveća je investicija koju je Bijeljina ikada imala. To košta 288 miliona KM, a Srpska je iz vlastitih izvora za ovu dionicu već uplatila blizu 100 miliona KM – rekao je Dodik.

Dodik je rekao i da je Srbija u cijelosti finansirala izgradnju mosta na rijeci Savi.

Vršilac dužnosti direktora za izvršne poslove preduzeća Autoputevi Srpske Slobodan Stanarević rekao je da je dionica auto-puta Rača-Bijeljina dio projekta od najvećeg nacionalnog interesa – auto-puta Beograd-Banjaluka, a krajem mjeseca na ovom potezu očekuje se da krene izgradnja podvožnjaka.

(rtrs)

On je rekao da je trasa duga 20 kilometara, da je probijena i pod prvim slojem nasipa u potpunosti, te da je 99 eksproprijacije urađeno.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!