Detalji krvavog pira u Pragu: 11 poginulih, 30 osoba povređeno, pretražuje se jedna kuća

Prema nepotvrđenim informacijama, napadač se najpre upucao, a zatim pao sa zgrade

Spasioci su objavili ukupan broj mrtvih i povređenih u pucnjavi u Pragu. Zasad je potvrđeno 11 mrtvih uključujući i napadača na Filozofskom fakultetu Karlovog univerziteta na Trgu Jana Plaha u Pragu. Povređeno je ukupno 30.

Policijski službenici objavili su da traje potraga za mladićem koji se navodno povezuje s nasilnom smrću muškarca u oblasti. Ne isključuju povezanost s pucnjavom u Pragu, javlja portal Blesk.

U oblasti Kladensko je intervenisalo više policijskih jedinica. Prema informacijama portala Novinky, sve ukazuje na to da je događaj povezan s masakrom na Filozofskom fakultetu u Pragu. Policajci se, kako javlja portal, mogu videti u jednoj od porodičnih kuća u selu Hostoun u Kladensku. Među interventnim policajcima su i pirotehničari i drugi stručnjaci. Policija još nije službeno objavila detalje događaja.

Osumnjičeni za masovno ubistvo

Gradonačelnik Praga Bohuslav Svoboda rekao je da je policija zatvorila celo područje.

 

– Koliko sam ja informisan, našli su napadača negde u zgradi, a on je onda skočio i poginuo. Navodno je pre toga pucao sebi u glavu. Imam informacije da policija pretražuje zgradu kako bi isključili mogućnost da je bilo više napadača. Zato rade sistemske preglede prostora, rekao je Svoboda.

Prema nepotvrđenim svedočanstvima s društvenih mreža, napadač se najpre upucao, a zatim pao sa zgrade. Policija to još nije potvrdila.

(Telegraf.rs)

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!