“Dani komedije” u Bijeljini

Pozorišni Festival “Dani komedije” u Bijeljini otvoren je sinoć predstavom Zvezdara teatra “Generalna proba samoubistva”, po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića.

Festival je svečano otvorila glumica Svetlana Bojković.

Ona je rekla da je nakon mnogo godina u Bijeljini i da je raduje što, za razliku od tada, grad danas ima lijepu pozorišnu scenu.

Glumac Branislav Brstina rekao je novinarima da je u Bijeljini gostovao nekoliko puta.– Komad Dušana Kovačevića je izuzetno pametno napisan i zanimljiv. Mislim da mu je i dan-danas angažovano tumačenje života u kojem svi živimo i stradamo. Radujem se što ćemo igrati na novoj sceni koju Bijeljina danas ima – istakao je Brstina pred početak predstave.

Zadovoljstvo što večeras gostuje u Bijeljini, na 18. rođenadan “Dana komedije”, i uz 10 godina predstave koju izvode, izrazio je i Branislav Lečić.

– Ovaj tekst osjećam kao energiju “jednog poteza”, baš onakvu kakvom ju je Kovačević po povratku iz Portugala napisao. Komad ide takvom brzinom i valja se neka priča, ali i tragedija. Brstina i ja to upravo i volimo – da se “valja tragedija”, da igramo ozbiljno, a da to zapravo bude i smiješno – rekao je Lečić.

U predstavi igraju i Igor Đorđević i Dubravka Kovjanić.

Do 30. marta bijeljinska publika će imati priliku da pogleda još četiri predstave u izvođenju pozorišnih trupa iz Srbije i Republike Srpske, koje će biti igrane od 20 sati u Centru za kulturu “Semberija”, koji je organizator Festivala.

Festival “Dani komedije” u Bijeljini su 2001. osnovali novinar Milan Cvjetinović i tadašnji direktor Doma omladine Milan Radić.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!