Cacanović: Bićemo okosnica privrednog razvoja Bijeljine

Akcionarsko društvo ,,Grad” obezbijedilo je kreditna sredstva u iznosu od  950.000 KM koja će upotrijebiti za investicije na prostoru Agrotržnog centra – na Kvantaškoj pijaci, Stočnoj pijaci, u Višenamjenskoj hali i Sajamsko-sportskoj hali, rekao je za portal Semberija info direktor ovog društva Slaviša Cacanović.

On je naveo da je kreditno zaduženje odobrila Vlada Republike Srpske i da je riječ o investicionom kreditu na period od 10 godina, sa grejs periodom od dvije godine.

,,Mi smo već učinili određene korake koji se odnose na raspisivanje postupaka za izbor najboljeg ponuđača za dva projekta. Izbor će početi početkom aprila, a jedan projekat se tiče asfaltiranja neasfaltiranog dijela Kvantaške pijace, površine 7.500 metara kvadratnih i izmjene postojećeg sistema grijanja i hlađenja u Višenamjenskoj hali, a drugi realizacije zatvorenih prodajnih mjesta na Kvantaškoj pijaci. Riječ je o iznosima od 250.000 i 200.000 KM”, istakao je Cacanović.

On je naglasio da su se korisnici prostora na Kvantaškoj pijaci s pravom žalili na određene probleme, kao što su blato i voda u jesen, veoma niske temperature u zimu, te nezaštićenost od previsoke temperature u ljetnom periodu, ali da će predstojećim projektima biti ispoštovani svi njihovi zahtjevi.

,,Nakon asfaltiranja novog prostora na Kvantaškoj pijaci, moći ćemo pravilno da obilježimo mjesta na koja će se smjestiti proizvođači. Zatim, novina je da ćemo im ove godine ponuditi mogućnost mjesečnog zakupa, po simboličnoj cijeni. Sve to činimo kako bismo uveli red na ovoj pijaci. Osim toga, napravićemo spoj sa kišnom kanalizacijom, a postavićemo i drvored kako bi korisnici u ljetnom periodu mogli da se zaštite od sunca”, dodao je Cacanović.

Kada je riječ o Višenamjenskoj hali u kojoj se nalazi buvljak, direktor AD ,,Grad” kaže da preduzeće na godišnjem nivou najviše novca obezbijedi upravo od ove i hale Kvantaške pijace.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!