BIJELJINSKA BOLNICA OTVORILA JOŠ JEDNU ANGIO SALU

U bijeljinskoj bolnici danas je presjecanjem vrpce svečano otvorena nova angio sala, čija je ukupna vrijednost 3.094.672 KM. Polovinu sredstava obezbijedila je Vlada Republike Srpske i Predsjednik Republike Srpske, a polovinu je preuzela obavezu bolnica zahvaljujući svojim četvreogodišnjim domaćinskim poslovanjem.

„Danas je veliki dan za Bijeljinu, bolnicu i Republiku Srpsku, a biću slobodan reći i za region“, rekao je danas prof. dr Zlatko Maksimović, direktor Bolnice. On je podsjetio da je prije manje od četiri godine kako je došao na mjesto direktora bolnice, zatekao jednu angio salu koja je radila dva do tri dana sedmično.


„Jedna od mojih prvih odluka bila je da angio sala radi 24 sata sedmično i to je ostvareno 2022. godine. Nakon toga osnovali smo pejsmejker centar, centar za elektrofiziologiju i krajem 2022. godine odlučio sam da Bijeljina dobije još jednu angio salu. Naravno, tu je bilo finansijske pomoći predsjednika Republike i svakako Vlade Republike Srpske. Kao što vidite danas je Bijeljina dobila još jednu angio salu što mnogo znači za ovaj grad, Republiku Srpsku i region uopšte. Poklanjanjem ove angio sale završavam svoj mandat u ovoj bolnici završavajući ovaj uspješan projekat kao i niz drugih. Kolegama želim da nastave onako kako smo radili posljednjih godina, da ova bolnica i dalje napreduje, da postiže dobre rezultate a sve u cilju većeg stepena zadovoljstva korisnika naših usluga“, rekao je Maksimović.

Otvaranju angio sale u bijeljinskoj bolnici prisustvovao je prof. dr Svetozar Putnik, kardiohirurg, direktor Klinike za kardiohirurgiju Kliničkog centra Srbije.


„Ovo je radostan dan za Bijeljinu i Republiku Srpsku. Napraviti ovakvu angio salu je veliki podvig. Ovo je jedna od najmodernijih angio sala u kojim sam bio. Obećavam da ćemo saradnju sa bijeljinskom bolnicom nastaviti zajedno sa kolegama iz Instituta za kardiovaskulatrne bolesti Dedinje i Kamenice. Čestitke upućujem prof. dr Zlatku Maksimoviću i svim zdravstvenim radnicima, profesionalcima sa kojima sam sarađivao i uvjerio se da radite na visokom nivou. Ljudi su najvažniji i to nikada ne smijemo da zaboravimo“, rekao je prof. Putnik.

„ Prvo bih hteo da se zahvalim prof. dr Zlatku Maksimoviću na tome što smo dobili najmoderniju angio salu u jugoistočnoj Evropi. Naše druženje je počelo 17. januara 2021. godine. Počeli smo sa razvijanjem i ugrađivanjem najobičnijih pejsmejkera, a danas ugrađujemo najsavremenije pejsmejkere. Elektrofiziologija je isto tako veoma napredovala i vidite danas je krunisana sa otvaranjem elektrofiziološke sale koja ostaje na korišćenje svih u Republici Srpskoj, Bosni, a i šire“, rekao je kardiolog prof. dr Lazar Angelkov.

Dr Milan Latinović, pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske istakao izrazioje veliko zadovoljstvo prisustvom velikom događaju u Bijeljini.


„Vlada RS i Predsjednik RS su bili u startu opredjeljeni da podrže bolnicu Bijeljina u njihovom nastojanju da naprave i otvore ovakvu angio salu. Ova sala će za građane Bijeljine i građane Republike Srpske značiti najsavremenije medicinske usluge kada je u pitanju elektrofiziologija srca zbog čega smo usluge ranije morali tražiti izvan Republike Srpske. Nadam se da će tim Bolnice u narednom periodu ove rezultate koje je postigao prof. dr Zlatko Maksimović sa svojim timom uspješno nastaviti da održava i realizuje kako bi u narednom periodu ova sala bila maksimalno korištena za dobrobit svih građana“, istakoa je Latinović.

Riječi podrške današnjem događaju, između ostalih, poslali su akademik Milan Nedeljković, predsjednik Srpskog lekarskog društva iz Srbije i prof. dr Milovan Bojić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje.
Otvaranju angio sale u Bijeljini prisustvovali su direktori zdravstvenih ustanova, istaknuti zdravstveni radnici, poslovni partneri i brojni radnici bolnice. Tokom ceremonije prikazan je kraći dokumentarni film o razvojnom putu kardiologije u našoj ustanovi, od otvaranja prve angio sale do danas.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!