Bijeljina među većim dužnicima Domu “Rada Vranješević”

Grad Bijeljina, čija vlast se godinama hvali da je to sredina koja se najbrže razvija u Republici Srpskoj, jedan je od dužnika.

Najveće poteškoće u radu Doma ”Rada Vranješević” predstavljaju dugovi gradova i opština iz kojih su djeca bez roditeljskog staranja smještena u ovu ustanovu. Gradska uprava Bijeljine duguje oko 19.000 maraka.

  • Dug postoji od sredine prošle godine. Pokušali smo da razgovaramo sa gradonačelnikom i opomenama pred tužbu, ali do sada nije urodilo plodom – kaže Vladimir Кajkut, direktor Doma “Rada Vranješević”.

Veći dužnici su i Srbac, Lopare, Doboj, Кozarska Dubica čiji su dugovi, za razliku od Bijeljine, nastali u posljednjih nekoliko godina.


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]
  • Sva djeca su nam ista i u smislu nabavke odjeće, obuće, hrane, lijekova, školskog pribora. Ali moram da naglasim da imamo opštine sa većim dugovanjima – napominje Кajkut.

Gradonačelnik Bijeljine priznaje da se Domu duguje i najavljuje da će to ubrzo biti isplaćeno. Razlog dugovanja Domu za nezbrinutu djecu, kaže, jesu dugovanja za kapitalne projekte pa zato kasne neke isplate.

  • Imamo najviše duga za kanalizaciju i dići ćemo kredit da te dugove vratimo, mi nikada nismo ostali dužni ako se malo kasni ja se ljudima izvinjavam i biće to ovih dana isplaćeno – poručuje Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

Dug Domu u Banjluci nije jedini, bijeljinska gradska uprava, priznaje njen prvi čovjek, duguje i drugim institucijama u Bijeljini.

RTRS

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!