AKO DOBIJETE OVU SMS PORUKU NI SLUČAJNO NEMOJTE PLAĆAJTE JER SE RADI O VIRUSU

BH Pošte upozorile su građane da su SMS poruke o prispijeću pošiljke, a u kojima se traže dodatni lični podaci lažne i da je riječ o zloupotrebi njihovog znaka i logotipa.

Molimo sve korisnike da svoje bankovne i ostalne lične podatke ne šalju na zahtjeve koji im stižu putem poruka ili mailova sa nepoznatih brojeva i adresa, jer BH Pošta ne traži svojim korisnicima lične podatke u smislu broja kartice i druge sigurnosne podatke”, istakli su oni.

Preporučili su da korisnici treba da izbjegavaju bilo kakav vid interakcije sa ovakvim stranicama i profilima, jer se u većini slučajeva radi o pokušaju krađe podataka putem lažnih transakcija.

“Napominjemo da ni u kojem slučaju u privatnim porukama ili komentarima ne ostavljate podatke o bankovnim karticama i lične podatke jer se isti mogu iskoristiti od strane trećih lica za direktnu krađu novca sa bankovnih računa”, navode iz BH Pošta dodajući da je ime njihove kompanije i ranije korišteno u ovakvim i sličnim napadima.

“U posljednje vrijeme zabilježen je ogroman broj pokušaja prevara putem lažnih SMS poruka i mailova, te još jednom upozoravamo korisnike naših usluga i sve građane da budu maksimalno oprezni”, navodi se u saopštenju.   

Istakli su da su poduzeli sve što je bilo u okviru njihovih mogućnosti, a kako bi spriječili ovakve napade na korisnike te zaštitili korisnike.

“Svaki napad u kojem se zloupotrebljava ime BH Pošte, znak, logo ili domena, prijavljen je i registrovan u institucijama koje se bave borbom protiv cyber kriminala”, istakli su oni pozivajući građane da sve prijave njima kao kompaniji ili policiji.

(Moja Bijeljina/Nezavisne)

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!