Почело исцртавање мурала на галеријама на каналу Дашница

У оквиру пројекта уређења канала Дашница, на основу анкете коју је претходно спровео Одсјек за локални економски развој и европске интеграције Града Бијељина, данас је почело исцртавање мурала и исписивање мотивационих порука на 17 галерија и четири каскаде на дијелу канала који пролази кроз градско језгро.



Како би се наведена локација учинила што
пријатнијом, спроведено је анкетирање 1.584 грађанина који су имали могућност да бирају изглед галерија и предлажу називе мостова. Највећи број њих исказао је жељу за исцртавањем мурала – 45,7 одсто, док се за исписивање цитата/мотивационих порука опредијелило 39,4 одсто испитаника – саопштили су из Одсјека за ЛЕР и европске интеграције.

У саопштењу је наведено да је циљ ових активности да подстакну грађане на редовно кориштење активних начина кретања, као што су шетња и вожња бицикла, који имају позитиван утицај на људско здравље.

– Будући да канал Дашница пролази кроз центар града и да представља одличну дестинацију за шетњу и рекреацију, у претходном периоду реализоване су активности на уређењу корита канала, реконструкцији ограда на шест постојећих мостова и изградњи 23 галерије и четири каскаде које грађани могу да користе за одмор и дружење – поручили су из овог одсјека.

У складу са стратешким опредјељењем да до 2030. године Бијељина постане Град будућност, Градска управа припрема и реализује низ програма, пројеката и активности којима ствара предуслове за одрживи привредни, друштвени и еколошки развој.

(MojaBijeljina.com)

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!