ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЦРКВЕНЕ ОПШТИНЕ ДВОРОВИ

Поред свих прозивки Свете нам Цркве јавиле су се гласине да ће свештеници списак домаћина који прослављају своју Крсну славу доставити полицији.
НАРАВНО ДА ЈЕ РИЈЕЧ О ВЕЛИКОЈ ЛАЖИ!


Прослављање Крсне славе није забрањено актом надлежних републичких органа.
Од свештеника полиција није тражила спискове домаћина који ће прославити своју Крсну славу,нити ће свештеници било коме те спискове достављати.


Крсна слава и њено прослављање није се прекидало ни у много тежа времена,нити за вријеме великих ратова,првог и другог свјетског рата,за вријеме последњег отаџбинског рата када су људи у рововима прослављали своју Крсну славу,нити за вријеме комунизма,итд,па неће ни сада!
Позивамо све православне вјернике који прослављају Светог великомученика Георгија и Светог апостола и јеванђелиста Марка да као и претходних година без бојазни дођу у своју Цркву и донесу прекадње како бисмо их осветили.


Свим парохијанима честитамо Крсну славу,призивајући на њих благослов Божији,са препоруком да уз крсну свијећу,прекадњу и славски колач са својом породицом прославе своју Крсну славу, а у исто вријеме поштујући мјере прописане од стране надлежних републичких органа.

ХРИСТОС ВАСКРСЕ – СРЕЋНА СЛАВА

свештеници дворовски:

протојереј Ненад Ђурић
протојереј Јован Ивановић

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!