Не смирује се ситуација у Будви: Приватно обезбјеђење изгурало Царевића из зграде

БУДВА – Службеници приватног обезбјеђења изгурали су из зграде Општине Будва предсједника Општине Марка Царевића.

Он је, како је то и најавио јутрос кренуо на посао, али су га службеници приватног обезбјеђења у томе спријечили. Царевић је заједно са шефом кабинета Николом Јовановићем изгуран из зграде Општине.

Припадници обезбјеђења на груб начин из зграде Општине су изгурали и камермана Телевизије Вијести. Царевић је отишао у станицу полиције да поднесе кривичну пријаву, преносе “Вијести”.

Он је казао да на списку нема печата, дјеловодника, да је мимо тендера доведена приватна агенција за обезбјеђење, те да Општина има агенцију за обезбјеђење са којом је закључен уговор.

Ни предсједник Скупштине општине Будва Крсто Радовић није пуштен да уђе у зграду Општине.

Он је позвао лидера Црногорске Владимира Булатовића „да ако има имало људскости изађе“. Казао је и да син министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића „троши у Будви на хиљаде евра дневно“, а да полицијски службеници зарађују по 20 евра.

Радовић је казао да су на улазу у зграду Општине припадници агенција „Гардијан“ која је на изборима штитила штабове ДПС у Будви.

Испред зграде Општине окупио се велики број грађана, а појачано је и присуство полиције. Јутрос је на улазу у зграду Општине Будва постављен и полицијски кордон.

Припадници приватног обезбјеђења који су у згради Општине, казали су „Вијестима“, да ће пуштати искључиво запослене који су на списку.

„Вијести“ су имале увид у списак, који је достављен обезбјеђењу, са именима особа које могу да уђу у зграду Општине.

На списку су потпредсједник Општине Будва Марко Марковић, главна администраторка Даница Ковачевић, секретари и запослени у скупштинској служби.

Бивши градоначелник Будве и одборник Демократа Драган Краповић враћен је са улаза, јер га, како му је речено, нема на списку. Питао је ко је састављао списак, „да ли власник агенције или Мило Ђукановић“.

– На сваког грађанина је по један припадник обезбејђења. Ко је платио обезбјеђење – питао је Краповић и навео да је у питању агенције „Гардијан“ власништво Дарка Перовића.

Одборник Демократа Драган Краповић поднео је пријаву полицији против особа из приватног обезбјеђења које су га спријечиле да уђе на своје радно мјесто.

Јовановић је казао да је списак саставио Владимир Булатовић. Испред зграде је велики број грађана.

Грађани данас неће моћи да улазе у зграду Општине и користе услуге.

Калуђеровић на крову

Начелник Службе за наплату комуналија Нинослав Калуђеровић попео се на кров зграду Општине Будва.

Он је казао да се на тај потез одлучио јер му није дозвољен улаз у зграду.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!