Генерал Савчић својом одбраном брани част официра и војника ВРС

Удружење ветерана Гарда Пантери из Бијељине саопштило је да пружа пуну подршку генералу Миломиру Савчићу да у борби пред Судом БиХ докаже невиност, истичући да ће, својом одбраном, бранити и одбранити част официра и војника којима је командовао, али и Војске Републике Српске.

Ветерани наводе да су се Суд и Тужилаштво БиХ још једном показали као елементи који суде само Србима, оцјењујући да је удар на генерала Савчића доказ да желе окаљати све часне официре ВРС, а самим тим и Републику Српску.

– Захтијевамо од политичког руководства и институција Републике Српске да генералу Савчићу пруже пуну подршку у току судског поступка – наводе ветерани Гарде Пантери у саопштењу.

Тужилаштво БиХ подигло је 31. децембра прошле године оптужницу против бившег команданта 65. заштитног моторизованог пука Главног штаба Војске Републике Српске Миломира Савчића због, како је наведено, помагања у ратном злочину почињеном 1995. године у Сребреници.

Суд БиХ је оптужницу потврдио 13. јануара и донио рјешење којим се Савчићу забрањује да обавља дужност предсједника Борачке организације Републике Српске и ограничавају наступи у медијима у дијелу који се односи на предмет суђења.

За понедјељак, 10. фебруар, заказано је рочиште на којем ће се генерал Савчић изјаснити о оптужници.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!