Miodrag Stojanović nije prihvatio kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine

U saopštenju koje je stiglo na našu adresu Miodrag Stojanović nije prihvatio kandidaturu za gradonačelnika Bijeljina. U nastavku pročitajte kompletno saopštenje za javnost:

Kao što je naša javnost obavještena danas sam imao razgovor sa predsjednicima Opštinskih organizacija SDS i PDP vezano za inicijativu da se  ja predložim kao nezavisni stranački kandidat  na predstojećim lokalnim izborima za mjesto gradonačelnika Bijeljine. 

Sa žaljenjem, uz iskrenu zahvalnost na razumjevanju i podršci koju su meni dali nosioci ove inicijative, NISAM MOGAO prihvatiti navedenu kandidaturu.

 Osnovni razlog za ovakvu moju odluku jeste činjenica da se shodno članu 42 Zakona o advokaturi  izbor na javnu funkciju podrazumjeva brisanje iz članstva u Advokatskoj komori dok traje javna funkcija i nemogućnost  rada u advokaturi. Takođe  izborom na javnu funkciju gradonačelnika i brisanje iz advokatske komore, podrazumjevalo bi moju nemogućnost daljeg rada na odbrani pred MKSJ u Hagu u predmetu generala Ratka Mladića. Uz 13 predmeta ratnih zločina koje imam u Sudu BiH u završnoj fazi suđenja, praktično je bilo nemoguće da prekinem sa svojim profesionalnim angažmanom. 

Zahvaljujući se, prije svega ljudima koji su me planirali kandidovati, zahvaljujući se mnogobrojnim saradnicima, prijateljima i građanima koji su me ovih 24 sata pozivali i davali podršku, svjestan činjenice da ovom gradu stvarno trebaju promjene koje građani očekuju, svima želim dalji uspjeh u radu na dobrobit građana Semberije i Bijeljine.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!