SDS UGLJEVIK: PETROVDAN-SIMBOL SABORNOSTI SRPSKOG NARODA

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Ugljevik proslavio je danas krsnu slavu Svete apostole Petra i Pavla-Petrovdan.

U ugljevičkom hramu Svete Petke Paraskeve, nakon Svete liturgije, rukovodstvo i članovi SDS-a lomjenjem slavskog kolača obilježili su tri decenije postojanja ove stranke.

Na gradskom trgu, ispred spomen obilježja položen je vijenac u pomen 301 poginulog mještanina,  borca Vojske Republike Srpske.

Predsjednik SDS-a Ugljevik Vasilije Perić istakao je da je Petrovdan veliki praznik  koji simbolizuje sabornost i jedinstvo srpskog naroda.

-Srbi su se 1990 godine okupili oko Srpske demokratske stranke u težnji da brane svoj identitet, slobodu i zahvaljujući tom okupljanju oko SDS-a stvorena je Republika Srpska-poručio je Perić.

On je istakao da je cilj stvaranja SDS-a u to vrijeme i sada,  sloboda srpskog naroda.

-U današnje vrijeme naš cilj je  jačanje Republike Srpske i njenih institucija, njeno ekonomsko osnaživanje,  jer jaka Srpska je garant opstanka našeg naroda na ovim prostorima-dodao je Perić.

On je naglasio da će vječno živjeti  Srpska demokratska stranka baš kako je  Njegoš stihovima rekao  „Blago onom ko dovijeka živi imao se rašta i roditi“

-Neka nam živi naša Republika Srpska i Srpska demokratska stranka-zaključio je Perić.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!