Zvorničaninu potreban novac da bi izbjegao amputaciju noge

SARAJEVO – Damiru Ibrahimoviću iz Zvornika, trenutno nastanjenom u Kalesiji, ocu četvoro maloljetne djece, prijeti amputacija noge.

 

Danima ne ustaje i ima nepodnošljive bolove. Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za pomoć, te je u funkciji humanitarni broj 17014, pozivom na koji je moguće donirati dvije KM za njegovo liječenje. Broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Damir je prije 10 godina pao sa skele i povrijedio lijevu nogu. Tada dobija jaku infekciju koja se samo širila. Uprkos užasnoj rani i bolovima išao je raditi za dnevnicu kao moler kako bi svojoj djeci obezbijedio normalan život.

“Ovaj 42godišnji čovjek je 100% invalid. Liječio se u Fojnici, Tuzli, Sarajevu, ali bezuspješno. Sada mu je jedini spas liječenje u Turskoj gdje će ljekari probati da saniraju infekciju koristeći hiperbarične oksigene terapije, a u najgorem slučaju će mu morati amputirati nogu. U zavisnosti od ishoda, Damiru će trebati od 12.000 do 20.000 evra za liječenje koje on i njegova porodica nisu u mogućnosti prikupiti”, navode iz Udruženja.

Damiru se, pored poziva na broj 17014, može pomoći donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Pomozi.ba organizacije.

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!