Vozio 300 na sat: Od vozila ostala samo olupina

Srbin star 19 godina slupao je u Švajcarskoj skup sportski automobil koji je vozio najmanje 300 kilometara na sat.

Mladić iz kantona Zoloturn u sjeverozapadnoj Švajcarskoj vozio je u petak na auto-putu A1-u u Lencburgu automobil “audi R8“, vrijedan 180.000 franaka (164.000 evra), ali je zbog brze vožnje oko 11.50 izgubio kontrolu nad skupom mašinom, pišu švajcarski mediji.

“Audi R8” odbio se o štitnike i okrenuo nekoliko puta. Srbin je srećom ostao nepovrijeđen u nesreći, rečeno je u kantonalnoj policiji u mjestu Argau.

Spasioci su morali da sijeku automobil od kojeg je ostala samo olupina, a svi se čude kako je uopšte ostao živ. Mladić je vozačku dozvolu dobio prije samo nekoliko mjeseci, a šteta na skupim kolima procjenjuje se na oko 80.000 franaka.

On je priveden u policiju i morao je da preda svoju vozačku dozvolu. Automobil je osiguran, a kantonalna policija pokrenula je istragu radi rasvjetljavanja nesreće. Takođe, ispituju podatke o saobraćajki i njegovo prethodno ponašanje u vožnji.

Policija je uhvatila je još jednog srpskog turistu u čak četiri prekršaja za volanom. Nije imao vezan pojas, nije imao značku za zaštitu životne sredine, nije posjedovao važeću vozačku dozvolu i za volanom je bio pod dejstvom alkohola.

Policija je najprije primijetila samo da vozač nije vezao pojas. Tada su zvaničnici zaustavili muškarca, 48-godišnjeg turistu iz Srbije.

Ostali su u šoku kada su otkrili i druge prekršaje. Budući da se osjećao na alkohol, odmah su ga testirali i test je bio pozitivan. Sada ga očekuje suočavanje sa zakonom.

(Alo)

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!