BIJELJINA: Počelo asfaltiranje pijačnog prostora na Agrotržnom centru

Bijeljinski Agrotržni centar “Knez Ivo od Semberije” za desetak dana dobiće novi izgled jer je nedavno počelo asfaltiranje pijačnog prostora, za šta je izdvojeno 250.000 maraka.

U preduzeću “Grad”, koje gazduje tim prostorom, ističu da je planirano asfaltiranje 7.500  metara kvadratnih prostora, a nakon završetka radova zakupci na kvantaškoj pijaci imaće daleko bolje uslove za rad.

– Biće označena mjesta na kojima zakupci prodaju robu, a riječ je uglavnom o poljoprivrednim proizvodima. Na taj način moći ćemo da primimo više korisnika usluga kvantaške pijace – rekao je direktor preduzeća “Grad” Slaviša Cacanović.

Akcionarsko društvo “Grad” dobilo je garanciju Vlade Republike Srpske za kreditno zaduženje od 950.000 KM, a novac će biti iskorišćen za investicije na Agrotržnom centru.

Zakupci prodajnog prostora, ali i Semberci koji svakodnevno pazare na pijaci ističu da će tržnica biti znatno uređenija.

– Mnogo će nam značiti da možemo normalno da složimo robu, biće urednije, čistije, bez prašine, a i kupcima je odmah lakše da priđu vozilima i kolicima i da natovare robu koju kupe – rekao je jedan od prodavaca koji svoje proizvode dovozi na pijacu.

Cacanović ističe da je u narednom periodu planirana izgradnja zatvorenih objekata za pijačnu prodaju na kvantaškoj pijaci po uzoru na beogradsku veletržnicu.

– Dio novca biće uložen i u rekonstrukciju hale buvlje pijace, sređivanje krova, sistema grijanja, vodovodnih instalacija i hlađenja prostora – dodao je Cacanović.

Paralelno sa ovim aktivnostima u toku su i pripreme za 18. sajam poljoprivrede “Interagro” koji će na tom prostoru biti održan od 20. do 22. septembra. Ove godine i manje lokalne zajednice dobiće šansu da se predstave na toj manifestaciji.

– Već smo posjetili desetak lokalnih zajednica, a planiramo da posjetimo još 20 jer želimo da damo šansu i manjim i nerazvijenim opštinama u Srpskoj, za koje imamo posebne pogodnosti da izlože zanimljive proizvode iz njihovih sredina – naveo je Cacanović.

Prema njegovim riječima, partner ovogodišnjeg sajma je Privredna komora Vojvodine, a očekuje se učešće oko 150 izlagača. Na sajmu poljoprivrede biće izložba stoke, poljoprivredne mehanizacije, te štandovi u halama za izlaganje eksponata koje, prema procjeni organizatora, posjeti oko 10.000 ljudi.

Izvor: glassrpske.com

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!